31 aug. 2012 | 10:20

Apple si Google vor sa ajunga la pace

ACTUALITATE
Apple si Google vor sa ajunga la pace

In urma procesului dintre Samsung si Apple, gurile rele au afirmat ca Google ar fi urmatorul pe lista posibilelor victime din cauza sistemului de operare Android. Cu toate acestea, compania Google pare sa vrea o intelegere amiabila, inainte sa fie chemata in judecata.

Apple google

Cele mai noi informatii pe acest subiect sunt venite de la Reuters si confirma mai multe intalniri intre Tim Cook si Larry Page, amandoi in calitate de CEO ale companiilor din care fac parte. Desi nu se cunosc detalii legate de scopul respectivelor intalniri, nimic rau nu poate sa iasa daca exista colaborare la un nivel atat de inalt.

Chiar daca pana acum majoritatea proceselor Apple pe teme de patente au fost intentate unor producatori de dispozitive precum Samsung sau Motorola, fundamentul se pare ca este cu totul altul. Aparent Google este tinta atacurilor si Apple vrea sa-i dea cateva lovituri importante.

Situatia actuala a inceput de pe vremea lui Steve Jobs care, atunci CEO, a avut mai multe intalniri de negociere cu Eric Schmidt doar pentru a spune ca nu se va rezolva nimic. Ba mai mult, afirmatia lui Steve ,,sunt gata sa cheltuiesc fiecare ban din cufarul de razboi al Apple pentru a disturge Android” era in  mod evident legat de Google mai mult decat de oricine altcineva. In ceea ce priveste evolutia vechii relatii, cu siguranta a fost unul din scenariile in care timpul a vindecat ranile, intalnirile dintre cei doi proaspeti conducatori de comapnei confirmand acest lucru.

Nu este exclus nici ca relatia dintre cei doi sa fie rezultatul faptului ca nu mai au mai nimic de impartit. Daca ati fi observat un trend din ultimul an din produsele Apple, ati fi putut numi cel putin 3 mutari care au ca scop indepartarea rolului Google in iOS. Cu alte cuvinte, faptul ca Apple a renuntat la solutia de cartografiere Google, la aplicatia nativa YouTube si la alte cateva detalii s-ar putea sa fi cimentat o relatie personala mai buna intre Cook si Page.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele