16 feb. 2012 | 12:00

Apple s-ar putea sa nu mai scoata iPad-uri din fabricile din China

ACTUALITATE
Apple s-ar putea sa nu mai scoata iPad-uri din fabricile din China

Proview iPad

Vi se pare surprinzatoare informatia din titlu? Compania Proview, care detine drepturile globale pentru utlizarea denumirii „iPad”, se pare ca s-a hotarat sa ia o pozitie mai radicala in ceea ce priveste utilizarea respectivului brand de catre Apple.

proview-ipad2-newDrepturile de utilizare, care aparent au fost achizitionate de Apple in anumite tari, din pacate in China le mai apartin celor de la Proview.  Ca urmare, in aceste zile compania chineza a cerut institutiei vamale din tara Marelui Zid sa interzica importul si exportul de iPad-uri.

Daca respectiva cerere este aprobata, rezultatele ar putea fi devastatoare pentru Apple, in conditiile in care toate tabletele companiei sunt produse intre granitele Chinei.

Pe acelasi subiect, anul trecut Proview a castigat un proces  in ceea ce priveste interzicerea comercializarii de iPad-uri, insa compania Apple a facut imediat recurs si a castigat la randul ei. Intarind pozitia oricum ferma pe aceasta tema a companiei, avocatul celor de la Proview, Xie Xianghui, a declarat: „Lucram acum la o cerere catre Vama Chinei pentru oprirea si confiscarea tuturor produselor de tip iPad importate si exportate care au violat trademark-ul”. Ziare locale au raportat deja confiscarea catorva zeci de tablete din magazine in orasul Shijizhuang, la sud de Beijing.

Credeti ca aceasta dezbatere va afecta in vreun fel iminenta lansare a noii generatii de iPad?