20 nov. 2012 | 09:20

Cand dai pagina intr-un eBook te vei gandi la Apple

ACTUALITATE
Cand dai pagina intr-un eBook te vei gandi la Apple

Datul paginii intr-o carte virtuala pe un ecran nu mai este o revolutie, cu toate acestea Apple a obtinut un patent destul de general legat de exact aceasta activitate.

Apple patent pentru dat pagina

Desi suna atat de rau faptul ca Apple a obtinut un patent pe aceasta activitate, in realitate lucrurile nu sunt atat de simple. Orice patent care face referire la un element dintr-o interfata grafica este la fel de complex pe cat desenul din specificatiile de mai sus. Desi miscarea de a da pagina poate implica rasucirea coltului paginii sau incepand cu coltul din dreapta sus, noul patent US D670,713 include doar o singura actiune. Dupa cum se vede si in imaginea de mai sus, Apple detine incepand cu zilele trecute, un patent pentru datul paginii din coltul din dreapta jos printr-o miscare liniara de la dreapta la stanga. Acest patent este o dovada a faptului ca desi aplicatia iBooks genereaza un sentiment interesant utilizatorului care da pagina intr-o carte in 1000 de feluri, Apple pur si simplu nu a putut sa genereze ceva atat de generic incat sa includa toate acele moduri. Personal mi se pare ca patentul este chiar slab daca ne uitam la unghiul constant din partea de jos a paginii care este destul de neobisnuit. In practica este imposibil sa dai o pagina la o carte cu un unghi constant, acesta din urma difera la fiecare gest.

La un studiu mai atent, Apple nu a obtinut un patent mai complex si din cauza faptului ca Microsoft sau Adobe au deja patente mai vagi legate de miscarea respectiva a paginii pe un ecran digital. Din acest motiv, cand se va lua in calcul  o cerere de incalcare vor fi avute in vedere toate versiunile mai vechi ale acestei activitati si procesul va trece mai departe doar in cazul in care un numar suficient de mare de similitudini se vor aplica unuia dintre respectivelor patente. Acest lucru nu demonstreaza decat insistenta producatorului de a detine orice element de constructie legat de iPad sau iPhone, pentru a isi putea „lovi” adversarii in momente cat mai neplacute si neasteptate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele