02 feb. 2012 | 09:30

Apple face un update de soft la retelistica

ACTUALITATE
Apple face un update de soft la retelistica

apple airport update

Apple a facut o treaba foarte buna in urma cu cativa ani, cand a lansat dispozitivele AirPort, AirPort Express si Time Capsule, iar acum se pare ca a venit timpul pentru upgrade. Partea cea mai buna este ca respectivul update vine sub forma unei actualizari gratuite de firmware, nu sub forma unui aparat nou.

Pentru fanii detaliilor tehnice, noul update poarta numarul 7.6.1 si se aplica tuturor dipozitivelor AirPort, AirPort Express si Time Capsule, compatibile cu standardul wireless N.

Printre beneficiile majore aferente noului update se numara o imbunatatire a performantei pe partea de comunicatii wireless si suport pentru iCloud. La acest capitol, suportul pentru serviciul de cloud computing al Apple se va reflecta in posibilitatea de a accesa de la distanta continutului hard disk-ului din Time Capsule, cat si al unui hard disk conectat la o solutie AirPort. Cum e si normal, pentru a profita de noile functii aveti nevoie si de cea mai noua versiunea a aplicatiei AirPort Utility.

O problema a acestui update este obligativitatea rularii pe sistemele din retea a noii versiuni de OS X Lion 10.7.2. In cazul in care nu aveti cel mai nou sistem de operare de la Apple instalat, nu veti putea beneficia de functionalitatea iCloud.