28 iul. 2012 | 16:50

Apple face o achizitie de 356 milioane dolari: Authentec

ACTUALITATE
Apple face o achizitie de 356 milioane dolari: Authentec

Pentru ca tot zicea ca are prea multe lichiditati, Apple s-a decis sa achizitioneze Authentec. Aceasta este una dintre cele mai puternice companii din lume din domeniul solutiilor de securitate, atat hardware cat si software.

Apple achizitioneaza Authentec

Contra sumei de 356 milioane de dolari, Apple tocmai a initiat procesul de achizitie al Authentec. Daca in urma cu 24 de ore pretul unei actiuni la compania de securitate era de 5,07$, pentru a grabi procedurile si pentru a elimina orice dezbatere, Reuters ne informeaza ca Apple a platit 8$ pe actiune.

Pentru ca era imposibil sa lipseasca si un motiv legat de proprietate intelectuala in intreaga actiune, aveti in vedere faptul ca Authentec are un portofoliu solid de patente. Cu peste 200 de patente eliberate in SUA, cu aplicabilitate in domenii precum senzori biometrici, dispozitive embeded de securitate si multe altele, exista un numar mare de companii care vor plati costuri de licentiere celor de la Apple, mai devreme decat mai tarziu.

Printre clientii Authentec se numara nume mari, precum Cisco, Fujitsu, HBO, HP, Lenovo, LG, Motorola, Nokia, Orange, Samsung, Sky sau Texas Instruments. Toti acestia, impreuna cu multi altii au contracte de licentiere extrem de bine puse la punct cu Authentec.

Ca parte componenta din achizitie, pe langa pretul efectiv, Apple va mai trebui sa plateasca o taxa de 20 de milioane dolari pentru licente non-exclusive si alte drepturi referitoare la elemente hardware, software si patente. Desi suma suplimentara este destul de mare, aceasta trebuie platita anual. Ca o alternativa, Apple poate plati 115 milioane dolari  pentru o licenta de non-exclusivitate perpetua. In plus, alte 7,5 milioane dolari vor reprezenta sevicii de inginerie. Dupa aceste formalitati, orice drepturi intelectuale dezvoltate de Authentec vor fi detinute de Apple.

Clauzele de non-exclusivitate mentionate mai sus se refera la faptul ca Authentec va putea in continuare sa-si licentieze tehnologiile catre diversi parteneri.

De amuzament sau nu, avand in vedere ca Samsung a incheiat un contract cu Authentec pentru a-si imbunatati securitatea noilor sale smartphone-uri si tablete prin achizitia unor licente si tehnologii, se pare ca producatorul corean va plati fara vreun proces bani pentru noile patente din portofoliul Apple.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele