25 iul. 2012 | 13:00

Apple are probleme – vrea sa vorbeasca despre ele la Black Hat

ACTUALITATE
Apple are probleme -  vrea sa vorbeasca despre ele la Black Hat

Pentru prima oara, un reprezentant oficial al Apple va tine o prelegere in cadrul conferintei de hacking si securitate Black Hat. Este vorba de Dallas de Atley – manager pe brobleme de securitate a platformelor OS X si iOS, iar prezentarea va avea loc joi.

blackhat012

Decizia Apple de a participa la Black Hat este perceputa ca o constientizare a problemelor de securitate intampinate de Apple si ca un pas important spre a spori securitatea platformelor OS X si iOS.

Discursul lui Atley din cadrul Conferintei Black Hat va viza tehnologiile de securitate implementate in platforma iOS si merita retinut ca intregul continut ce va fi prezentat a fost pre-aprobat de catre echipa de marketing a Apple. Un eveniment similiar trebuia sa aiba loc in cadrul Black Hat 2008, din pacate, la momentul respectiv departamentul de marketing s-a impotrivit deciziei, iar evenimentul a fost anulat.

Desi cu alta ocazie aceasta participare ar fi fost trecuta cu vederea, avand in vedere evenimentele recente care au lovit platformele Apple, e placut sa vezi ca un reprezentat al companiei incearca sa intre in contact direct cu comunitate de hackeri. Daca ati uitat, 600.000 de sisteme Mac au fost infectate cu virusul Flashback in luna aprilie, iar mai recent a fost sesizata o vulnerabilitate care permite realizarea de achiziti in-app fara nici un ban, atat pe iOS cat si pe OS X.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele