25 sept. 2012 | 14:30

Aplicatii utile pentru elevi si studenti

ACTUALITATE
Aplicatii utile pentru elevi si studenti

Divizia specializata de tehnica si telefonie mobila a EuroGSM,  a realizat un top al celor mai utile aplicatii educative pentru elevi si studenti.

google-play-app

Astfel printre cele mai folositoare aplicatii se numara cele dedicate stiintelor exacte: matematica, fizica sau chimie. Pentru o insusire interactiva a notiunilor din algebra, geometrie sau trigonometrie, Mathematic Reference Formula reprezinta o varianta demna de luat in seama. Math Workout iti pastreaza tonusul calculelor efectuate in cel mai scurt timp posibil, iar  Math Algebra Solver Calculator sau Calc and Graph te ajuta sa efectuezi calcule cu pana la trei variabile.

Aplicatii mobile educative

De cealalta parte, pentru fizica si chimie, EuroGsm recomanda aplicatii precum: Physics Cheat Sheets şi Chemistry Cheat Sheets, care includ explicatii despre fenomele fizice si reactiile chimice, o serie de formule de calcul si exemple de exercitii. Tot in domeniul chimiei, o alta aplicatie utila este Elements – Periodic Table, care prezinta tabelul lui Mendeleev.

Pe langa aplicatiile dedicate stiintelor exacte, elevii si studentii mai pot utiliza si enciclopedii precum: Wolfram Alpha sau Mobile Wikipedia. De asemenea in studiul limbilor straine servicii precum Google Translate sau aplicatiile English Grammar si French Grammar pot usura procesul de invatare.

Tot la acelasi capitol, putem discuta si despre aplicatiile menite sa ajute la prelucrarea si transferul documentelor: Camscanner, Kingsoft Office sau Dropbox sunt doar cateva dintre ele. Bineinteles aici vorbim de folosirea legitima a beneficiilor oferite de aceste servicii si nu incurajam sub nici o forma utilizarea tehnologiei pentru realizarea copiutelor :).

Momentan aplicatiile educative nu se bucura de prea mare atentie pe piata locala si asta datorita faptului ca majoritatea device-urilor mobile, fie smartphone-uri sau tablete sunt inca asociate strict cu ideea de divertisment. Probabil ca pe masura ce programele scolare vor implica metode de invatare specifice noilor tehnologii si dezvoltatorii vor manifesta ceva mai mult interes in realizarea si promovarea acestui tip de aplicatii.