09 oct. 2012 | 11:30

Anumite forme de cancer ar putea fi remediate cu magneti

ACTUALITATE
Anumite forme de cancer ar putea fi remediate cu magneti

Nu cred ca se va desemantiza vreodata afirmatia ,,Tehnologia salveaza vieti”. Pe acest principiu, un sistem magnetic s-ar putea sa fie solutia pentru a vindeca anumite tipuri de cancer, cu o rata mai mica sau mai mare de succes in functie de pacient.

Remedii cancer cu magneti

Un nou studiu publicat pe Nature.com atesta performatele si evolutia celulelor canceroase intr-o perioada in care prea putine experimente au mai avut o rata de succes decenta in a remedia partial sau total aceasta boala groaznica.

Montand pe anticorpi nanoparticule din oxid de fier, in momentul in care respectivii anticorpi se fixeaza pe celule canceroase, se activeaza un camp electromagnetic. Acesta din urma foloseste la indepartarea celulelor de pe tesutul bolnav fara a afecta tesutul sanatos. Apoptoza este numele fenomenului care se petrece in cazul unui astfel de tratament, care face referire la celule care au proprietatea de a se sinucide in anumite conditii.

Primele teste au fost realizate in vitro urmand ca la scurt timp sa se fi facut experimente si pe pestele zebra. In ambele cazuri, peste jumatate dintre celulele canceroase au disparut. Din pacate, ca urmare a experimentului, coada pestelui zebra a crescut fara nici un motiv aparent.

Ideea este buna, insa din pacate, ca de fiecare data cand vorbim de tratamente medicale perioada foarte lunga de teste s-ar putea sa-i mai tina in suspans o lunga perioada de timp pe cei care au cea mai mare nevoie de astfel de solutii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele