20 mart. 2012 | 16:20

Vrei sa te imbogatesti din online? Anglia este locul ideal

ACTUALITATE
Vrei sa te imbogatesti din online? Anglia este locul ideal

castiguri din online anglia

Deoarece traim intr-un univers guvernat de online, o organizatie pe nume Boston Consulting Group s-a decis sa realizeze un top al tarilor pe criteriul veniturilor financiare obtinute din activitati online. Realizat pe tarile din G20, un forum creat in 1999 pe un grup de tari ce reprezinta 90% din produsul intern brut al planetei, compania de consultanta a relevat ca pe primul loc se afla Anglia.

Regatul Unit are cea mai puternica economie rezultata din internet. Din toti banii produsi in Anglia in 2010, 8,3% veneau din online, in conditia in care media pe tarile din G20 este de 4,3%. SUA, desi te-ai fi asteptat sa fie in frunte, are doar 4,7%.

Potrivit BCG, responsabile de aceasta performanta sunt mai multe aspecte: raspandirea internetului, numarul mare de carti de credit aflate in folosinta, o infrastructura de livrari foarte bine pusa la punct, plus o competitie extrem de agresiva in zona de retail in ceea ce priveste politica de preturi. In UK, 13,5% din toate achizitile s-au desfasurat online, iar 11,5% au fost cercetate online inainte de achizitia fizica dintr-un magazin.

Pe partea de aproximari, pana in 2016, 23% din toate achizitiile desfasurate in Regatul Unit se vor petrece online, spune BCG.