14 iun. 2012 | 16:59

Amazon se pregateste de competitie dura cu Apple pe continut audio cross-platform

ACTUALITATE
Amazon se pregateste de competitie dura cu Apple pe continut audio cross-platform

amazon-cloud-player-ios-thumb-550xauto-93611

Tot mai multe surse confirma faptul ca Amazon se afla in tratative cu cele patru mari case de discuri pentru a definitiva un seriviciu asemanator cu cel oferit de iTunes Match.

Dupa ce zilele trecute Amazon a fost lansata o aplicatie de iOS pentru acces la libraria de muzica din Amazon Cloud, iar pentru Android exista deja o astfel de solutie, Amazon Cloud Player s-ar putea sa reprezinte solutia perfecta pentru cei care vor sa aiba muzica intr-un singur loc indiferent de dispozitivul pe care-l folosesc.

Daca zvonurile se confirma, o aplicatie precum cea disponibila deja pe fiecare platforma importanta ar putea sa va ofere acces la intreaga colectie de muzica oglindita in magazinul virtual Amazon MP3  Store, fara sa mai fie necesare ore intregi de upload-uri. In ceea ce priveste etapa de evolutie in care se afla acest serviciu ipotetic, cei de la CNET au informatii ca au fost deja semnate contracte cu Universal Music, EMI si Sony, iar intelegerea cu Warner este in ultimele etape premergatoare semnarii.

Daca lucrurile merg conform planului, Amazon ar putea sa devina cea mai importanta competitie pentru Apple in acest univers al librariilor muzicale in cloud. Din pacate pretul de 25 dolari pe an platit de utilizatori celor de la Apple pentru iTunes Match cu greu va fi mai mare decat al concurentei. In definitiv ramane sa vedem ce se va intampla, singurul lucru sigur este ca de fiecare data utilizatorii obisnuiti au de castigat din astfel de ,,competitii”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele