23 feb. 2012 | 11:30

Aakash isi cauta un nou producator, actualul nu face fata comenzilor

ACTUALITATE
Aakash isi cauta un nou producator, actualul nu face fata comenzilor

Akash2

Dupa ce a atins un prag de neimaginat, cu aproximativ un milion de precomenzi ale tabletei Aakash din India, nu mica le-a fost mirarea creatorilor, guvernul Indiei, cand au vazut ca producatorul ales initial nu face fata nici macar la un procent simbolic din comenzi.

Vorbim aici de DataWind, o companie care are toate sansele sa piarda contractul de productie al tabletei pe motiv ca de la lansare a reusit sa produca doar zece mii de exemplare. In conditiile in care feedbackul initial este dezamagitor, particularitate de asteptat de altfel in conditiile in care pretul este asa de mic. Chiar si cu o baterie slaba si un timp de raspuns slab al ecranului sensibil la atingere e greu de priceput de ce DataWind s-ar fi bagat intr-un contract atat de mare.

In aceasta situatie, guvernul indian a redeschis o licitatie pentru a se alege producatorul, neglijand de altfel  contractul care spunea ca DataWind este angajata sa produca o suta de mii de astfel de tablete. Daca totul ar fi mers bine, situatie care nu se aplica, in a doua etapa a proiectului aceeasi baieti de la DataWindows ar mai fi trebuit sa produca un milion de astfel de ,,jucarii”, un pronostic si mai impresionant.

In aceeasi perioada Institutul Indian de Tehnologie vrea sa profite de aceasta tranzitie pentru a aduce cateva schimbari de design tabletei Aakash. Vrea sa fie mai rezistenta la socuri si la apa in conditiile in care pretul de productie ar trebui sa fie identic cu cel actual.