18 feb. 2012 | 12:00

A doua generatie de Kindle Fire trece la 10 inci?

ACTUALITATE
A doua generatie de Kindle Fire trece la 10 inci?

amazon trece pe 10 inci

Probabil ca Amazon lucreaza deja de ceva timp la noul Kindle Fire, atat la nivel software cat si la nivel hardware, avand in vedere ca marii producatori ne-au obisnuit cu sistemul „unul pe an”. Cum acum totul se produce in China, nimeni nu este mai avizat decat cotidianul China Times pentru a sti toate zvonurile legate de cerintele americanilor cand vine vorba de hardware ieftin pentru o noua tableta.

Kindle Fire, desi nu are un set de specificatii tehnice bine definite, pare sa se orienteze catre un ecran de 10 inci ca dimensiune si spre Foxconn ca producator.

In prima etapa, producatori de componente precum Quanta, ACES, Prime View, Singatron, CviLux sau Foxconn sunt programati sa vina cu oferte catre Amazon pana in luna martie a acestui an.

In a doua etapa, compania din spatele liniei de produse Kindle trebuie sa se decida ce si cum va folosi pentru a-si defini produsul final impreuna cu costurile aferente. Aceasta a doua etapa este o noutate care are ca scop micsorarea si mai mult a costurilor de productie. In cazul Kindle Fire, de exemplu, compania Quanta s-a ocupat de toate etapele, de la alegerea componentelor pana la productie, acum acest lucru nu mai este valabil.

Urmatoarea etapa, premergatoare lansarii din trimestrul al doilea a produsului finit Kindle Fire, este productia in masa, care va fi asigurata de Quanta si Foxconn in lunile mai si iunie ale acestui an.

Oare chiar isi doresc utilizatorii de Kindle un dispozitiv mai mare sau Amazon spera ca succesul iPad-ul este molipsitor daca ai un produs cu o diagonala asemanatoare?