08 dec. 2012 | 05:06

80 de ani de SF-uri printr-o casca [VIDEO]

ACTUALITATE
80 de ani de SF-uri printr-o casca [VIDEO]

In continuare sunt impresionat de unele scurt metraje SF si video clipuri de gen timelapse pe care le gasesti gratuit pe internet la o calitate deosebita.

SF casca scurt metraj

Intitulat simplu SUPERCUT: Helmet Oddity, clipul de mai jos face o treaba foarte buna in a sintetiza evolutia genului de filme SF, prim prisma castilor folosite. Avand in vedere ca multe SF-uri se petrec in spatiu si actorii principali poarta o variatie a conceptului de casca, un pasionat al genului SF pe nume Keith Melton a realizat acest clip de 3 minute si jumatate prin prisma acestui obiect de recuzita. In ceea ce priveste filmele decupate ce sunt folosite aici, Moon sau Sunshine sunt unele dintre cele mai noi in timp ce Woman in the Moon din 1929 bate recordul din directia opusa. In cazul in care sunteti carcotas, cateva absente semnificative sunt Serenity, Planet of the Apes si Star Trek(2009).

Chiar daca ideea de casca nu s-a schimbat radical in ultimii 80 de ani, aceasta particularitate nu afecteaza nici pe departe puterea de deja vu pe care ti-o creeaza cateva imagini.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele