12 dec. 2011 | 08:38

Wireless Intelligence preconizeaza 200 de retele LTE pana in 2015

ACTUALITATE
Wireless Intelligence preconizeaza 200 de retele LTE pana in 2015

LTE

Chiar daca foarte multe retele, mai ales din SUA, imbratiseaza sustinerea retelelor LTE, din pacate pentru producatorii de aparate, ale caror dispozitive ar trebui sa aiba un grad destul de avansat de universalitate, viitorul nu suna bine.

Wireless Inteligence, o organizatie specializata pe acest tip de informatii, preconizeaza ca se vor folosi de catre operatori nu mai putin de 38 de spectre de frecventa. Aceasta ipoteza este lansata ca urmare a unui studiu atent legat de licitatii pe banda spectrala, reinnoiri de licitatie plus multe altele.

Problema derivata din lipsa unui spectru bine definit de frecvente, chiar daca nu este evidenta, are un impact major asupra dezvoltatorilor de chipseturi si chiar asupra producatorilor de dispozitive de comunicatii. Fragmentarea spectrului de frecvente functionale pe LTE, mai ales in prima etapa, se va dovedi o problema majora pentru cei care se deplaseza mult prin diverese tari, context in care  romaning-ul nu prea va fi functional.

In ceea ce priveste operatorii de telefonie mobila, aceeasi baiesti de la Wireless Intelligence aproximeaza ca pana in 2015 vor peste 200 operatori LTE, in peste 70 de tari. Pentru a intelege mai bine cifra, ganditi-va ca in prezent vorbim de doar 40 de operatori LTE raspanditi pe 24 tari.

Fata de dispozitivele compatibile HSPA sI EV-DO, care sunt obligate sa fie create compatibile inapoi cu ce mai este disponibil pe piata, in ceea ce priveste LTE-ul, momentan va ramane o imposibilitate aceasta informatie.