25 mai 2011 | 10:53

Windows Phone Mango – ultimele detalii [+VIDEO]

ACTUALITATE
Windows Phone Mango - ultimele detalii [+VIDEO]

Windows Phone Mango

Chiar daca este inca in stadiu de dezvoltare, dezvoltatorii de aplicatii fiind momentan singurii care pot avea acces la aceasta versiune de software, Windows Phone Mango se apropie cu pasi repezi de finish.

La capitolul schimbari, pe langa Facebook – care este extrem de profund integrat in interfata WP7, acelasi tratament va fi aplicat de Microsoft si pentru Twitter si Linked-In, noutatile din aceste retele aparand in dreptul fiecarui contact din agenda. Ideea de thread va fi implementata la un nivel foarte interesant in WP7.1, integrand intr-un singul loc conversatiile din SMS-uri, Facebook Chat si Windows Live Messenger. Ideea de text-to-voice si voice-to-text este departe de a fi noua, insa Microsoft promite cea mai buna implementare a acestui concept prin toata interfata, o functie ideala pentru oamenii mereu in deplasare care nu pot sta cu ochii in ecran.

Widget-urile sau Live Tiles-urile vor contine un amalgam imbogatit de informatii care acum vor fi mult mai dinamice decat in WP7. Chiar daca e deja un cliseu prezenta ideii de multitasking in sistemele de operare portabile, Mango va veni cu multitaking, mai multe aplicatii putand rula astfel in fundal.

IE9 va veni preinstalat si va avea suport complet pentru HTML5 si accelerare hardware. Local Scout va oferi informatii locale utilizatorilor in legatura cu restaturantele, magazinele si activitatile din imprejurimi. Ca sa nu mai mentionam ca vom vedem in curand si primele terminale Nokia cu WP.  Viitorul suna bine si Microsoft pare ca si-a pus toate sperantele in acest sistem de operare.