30 aug. 2011 | 11:00

WebOS ar putea ajunge in ograda Samsung

ACTUALITATE
WebOS ar putea ajunge in ograda Samsung

Este ciudat cum un sistem de operare atat de interesant ca WebOS nu reuseste sa aiba succesul pe care il merita. Desi parea sa aiba un debut bun cu primul Pre, WebOS a ajuns in ograda HP, odata cu achizitia companiei Palm de catre gigantul producator de PC-uri. Din pacate HP nu a fost in stare sa faca nimic interesant cu aceasta platforma si a ales sa retraga de pe piata tot hardware-ul, lasand software-ul WebOS intr-o incertitudine totala.

Sursele celor de la DigiTimes sustin ca au informatii sigure despre Samsung, care par a fi interesati de achizitia sistemului de operare cu tot cu vechea divizie Palm din cadrul HP. Astfel, compania coreana ar intra in posesia unui sistem de operare pe care sa il impuna pe device-urile sale, o divizie care stie sa il dezvolte si foarte multe patente pe care Palm le detine, numai bune de folosit pentru a se apara de Apple.

Avand in vedere miscarile pe care le face concurenta celor de la Samsung, WebOS ar putea fi elementul care sa diferentieze aceste terminale de altele de pe piata. Apple are iOS, Nokia va veni cu Windows Phone 7, Google ii are acum pe cei de la Motorola, iar HTC vinde atat terminale cu Android cat si cu Windows. Privind inapoi, terminalele Samsung au avut succes, indiferent daca rulau sau nu un sistem de operare popular. Astfel, compania are ocazia de a populariza WebOS si de a-l face al patrulea jucator important de pe piata mobila. Asta daca aceste zvonuri sunt adevarate.