28 dec. 2011 | 13:40

Voi ce ati cumparat inainte de Craciun? Ati fost in trend?

ACTUALITATE
Voi ce ati cumparat inainte de Craciun? Ati fost in trend?

cumparaturi online, online sales

Oricat de strans ar fi buzunarul, fiecare cumparam cate ceva, oricat de mic, oricat de banal, celor dragi. Sau… noua 🙂

Site-urile de reduceri au avut ceva succes luna aceasta. Va mirati? Eu nu frecventez, nici macar ocazional, aceste site-uri, dar imi imaginez efervescenta care ii cuprinde pe “vanatori” cand aud / vad formula magica: REDUCERE de X%.

Se pare ca 19% din totalul tranzactiilor online din perioada 1-25 decembrie au vizat cupoane de pe site-urile de reduceri.

Nici vacantele nu au fost date uitarii: 18% dintre tranzactii au fost pentru  bilete de avion si vacante de ultima ora, ceea ce ma face sa cred in miracolul sarbatorilor. Cum asa? Daca tot anul oamenii nu au avut bani sa achite, mai ieftin, un bilet rezervat din vreme, nu ma pot gandi decat ca norocul a dat peste multi in aceste zile si astfel si-au permis o vacanta de ultim moment, chiar daca mai scumpa.

Pe locurile urmatoare in top – este vorba despre un raport ePayment – se clasifica serviciile (8%) si produsele din categoria divertisment (bilete la spectacole) cu o pondere de 4%.

Mi se pare o veste buna cresterea numarului de tranzactii fata de intervalul similar din 2010, cu aproape 18%, ceea ce, lasand gluma la o parte, denota nu neaparat o putere financiara crescuta, cat mai degraba o incredere mai mare in acest sistem de plata. Cumparatorii inteleg acum avantajele achizitionarii si platirii online: rapiditate, confort, oferta variata de produse, preturi de multe ori mai mici. Oricum, tot mai trebuie “lucrat” la capitolul acesta.

“Internetul nu poate inlocui sentimentul de goana dupa cadouri, asa cum il poate resimti oricine a fost la cumparaturi in magazinele traditionale, inainte de Sarbatori, dar este, cu certitudine, un mediu unde poti gasi mai multe produse in acelasi loc, unele fiind prezente doar online si unde scapi sigur de aglomeratie. Mai mult, poti sa joci linistit rolul de Mos Craciun secret pentru familie si prieteni, informatiile despre produsele cumparate fiind cunoscute doar de tine si magazinul online”, spune Mihai Manoliu, Sales Manager ePayment.

Cea mai scumpa vacanta platita online in luna decembrie, prin ePayment, s-a ridicat la aproape 8000 de euro, iar printre cele mai scumpe cadouri de Craciun comandate online s-au numarat un inel cu diamante in valoare de aproape 2000 de euro si o rochie de seara de 1500 de euro.