03 feb. 2011 | 11:48

Un nou Galaxy S, dar cu ecran LCD in locul AMOLED

ACTUALITATE
Un nou Galaxy S, dar cu ecran LCD in locul AMOLED

Fara mare tam-tam, Samsung a introdus o noua versiune a smartphone-ului Galaxy S cu ecran LCD in locul faimosului Super AMOLED.

Samsung I9003 cu Super Clear LCD se va numi Galaxy SL, iar display-ul nu este singura schimbare fata de Galaxy S [review].

Surprinzator, Samsung renunta la propriul Hummingbird de 1GHz pentru un procesor similar TI OMAP 3630. Memoria interna este in varianta de 16GB, nu exista si una de 8GB, iar RAM-ul a crescut la 650MB.

Si ca dimensiuni exista ceva mici modificari: telefonul este cu aproximativ 0,7 inci (1,7 cm) mai gros, dar are o baterie de 1.650mAh in loc de 1.500mAh, ceea ce inseamna o imbunatatire in ceea ce priveste timpul de vorbire – 15 ore in 2G (7,5 ore in 3G) – si in standby – 610 ore in 2G (550 ore in 3G).

Samsung I9003 Galaxy SL este listat momentan doar pe site-urile din Asia Orientul Mijlociu si deocamdata nu se stie daca telefonul va fi vandut alaturi de Galaxy S sau il va inlocui in anumite piete.

Oricum, telefonul ar putea fi prezentat la Mobile World Congress. Bineinteles, exista si posibilitatea de a nu fi afisat, caz in care s-ar putea explica alegerea ecranului Super Clear LCD in locul AMOLED, astfel incat sa acopere necesarul pentru celalalt smartphone, Galaxy S2.

Compania se confrunta in continuare cu o criza privind productia de ecrane AMOLED, ceea ce a fortat si HTC anul trecut sa foloseasca Sony Super TFT LCD in locul AMOLED pentru o serie de telefoane, inclusiv Desire. Productia va putea acoperi din nou cererea din vara acestui an, cand Samsung va deschide o noua fabrica, putand aduce pe piata de zece ori mai multe ecrane decat pana acum.

Sursa: GSMarena


UPDATE:

Potrivit Samsung Romania, Galaxy S nu va fi scos din circulatie. Asadar nu putem vorbi despre o inlocuire, ci Galaxy SL va fi vandut ca un nou model pe pietele unde va aparea.