26 sept. 2011 | 16:05

Tricou inteligent pentru cardiaci: eT-Shirt

ACTUALITATE
Tricou inteligent pentru cardiaci: eT-Shirt

etshirtCreat de un grup de cercetatori de la Universitatea Carlos al III-lea din Madrid, obiectul vestimentar din poza alaturata face mai multe decat ar parea.

In principiu, se ocupa cu monitorizarea tuturor elementelor vitale ale omului, folosind un set de electrozi si un termometru si dongle GPS care se pot indeparta. Nu de alta, dar din cand in cand veti dori sa-l spalati s,i exceptand electrozii, ar fi fost ceva probleme.

GPS-ul folosit promite o eroare de maxim 2 metri, insa in urmatoarea versiune promite sa nu mai fie un simplu dongle, ci sa-si gaseasca loc prin fibra tricoului.

Fiind de un real ajutor pentru a mai elibera paturile de spital al caror singur scop era monitorizarea anumitor pacienti, noul obiect vestimentar este deja folosit in Spitalul Universitar La Paz din Madrid – sectia cardiologie.

Folosind mijloace de comunicare wireless cu pacientii, aceasta tehnologie a micsorat sederea pacientilor in spital, trimitand in cazuri de urgenta SMS-uri doctorilor care nu se aflau la munca.

Solutie inteligenta pentru cardiaci