21 sept. 2011 | 12:00

Thunderbolt devine mai folositor, Lacie aduce primele hard disk-uri pentru el

ACTUALITATE
Thunderbolt devine mai folositor, Lacie aduce primele hard disk-uri pentru el

apple-lacie-thunderbolt

Nu cred ca Thunderbolt-ul va atinge prea curand amplititudinea valului de produse care imbratiseaza USB 3.0, chiar si in aceste conditii insa faci pasi mici in aceeasi directie.

Dupa ce Promise Pegasus a fost singurul mediu de stocare care folosea portul Thunderbolt ca interfata pentru PC pentru cateva luni, acum Lacie incepe si ea sa comercializeze variante de Little Big Disk Thunderbolt. La doar 635 grame si dimensiuni egale cu 40,6 x 139,7 x 83,8 mm, dispozitivele de la Lacie integreaza fara probleme 2 hard disk-uri de 2,5 inci, care pot fi legate intre ele in RAID 0, RAID 1 sau JBOD.

Create integral din materiale metalice noile Lacie pe langa faptul ca sunt extrem de sigure pentru foarte mult timp, obtin viteze specificate de 190mb/s pentru configuratiile cu HDD-uri sau 480 MB/s pentru variantele cu SSD. Daca bugetul va permite puteti lega astfel de dispozitive in serie iar in secunda 2 puteti copia de pe toate simultan cu pana la 800 MB/s.

Ca disponibilitate, nu mai trebuie sa asteptati daca apelati la magazinul virtual al celor de la Lacie, de astazi fiind disponibil deja in 2 variante. Pentru 1 TB pretul este de 399$, cu conditia ca hard disk-urile din interior sa fie de 7200RPM, iar pentru 2 TB facuti din hard disk-uri cu 5400 RPM pretul este de 499$. In teorie, pentru cei cu buzunare largi va exista si o configuratie cu 2 SSD-uri de 120GB, in 240GB, din pacate exceptand o data de lansare apropiata de mijlocul lunii octombrie, nu avem alte detalii.