20 oct. 2011 | 11:53

TapSense face din touchscreen ceva mult mai complicat [+VIDEO]

ACTUALITATE
TapSense face din touchscreen ceva mult mai complicat [+VIDEO]

Chris Harrison, cel care se afla in spatele proiectului Omnitouch (tehnologia care poate folosi orice suprafata ca un touchscreen), vine acum cu o noua inventie legata de interactiunea prin atingere numita TapSense. Echipa sa a dezvoltat o tehnologie foarte interesanta, care poate detecta ce parte a degetului este folosita, care dintre stylus-uri atinge ecranul la un moment dat, si care poate detecta chiar persoane individuale ce pot apoi folosi interfata simultan.

TapSense functioneaza gratie unui microfon adaugat panoului tactil, care in functie de modul in care este atins stie ce material sau parte a degetului se afla pe ecran. Desi toata tehnologia suna destul de bine, in practica nu pare a functiona la fel de bine. Este adevarat, vorbim despre un proiect in curs de dezvoltare, insa nu stiu cati dintre noi ar dori sa foloseasca unghia pentru a sterge sau varful degetului pentru un meniu contextual.

In practica, aceste noi posibilitati nu ar face decat sa induca anumiti utilizatori in eroare, intrucat interfetele tactile sunt facute sa fie intuitive. Poate oamenii de stiinta ai lui Steve Balmer ar fi foarte entuziasmati de TapSense, insa utilizatorii de rand cu siguranta nu. Iata si un clip care demonstreaza aceasta tehnologie.