01 sept. 2011 | 19:16

Standardizarea ochelarilor 3D: urmatorul pas concret

ACTUALITATE
Standardizarea ochelarilor 3D: urmatorul pas concret

Ati auzit atat vorbindu-se despre 3D, unii chiar aveti acasa televizoare si alte dispozitive ce redau continut in trei dimensiuni, insa vizualizabil cu diferiti ochelari. Acum se fac pasi concreti pentru trecerea la nivelul urmator – standardizarea ochelarilor 3D.

Programul de patentare pentru Initiativa Ochelarilor 3D Full HD este programat sa demareze la finalul lunii septembrie.

ochelari 3d„Prin aceasta actiune, producatorii ochelarilor 3D, emitatoarelor sincronizate 3D, ochelarilor 3D activi sau ai dispozitivelor cip Bluetooth pentru astfel de produse pot primi brevet pentru a incepe sa dezvolte si sa produca dispozitive ce au la baza tehnologia Initiativei ochelarilor 3D Full HD”, se arata intr-un comunicat de presa.

Mai departe, certificarea oficiala a produselor fabricate sub licenta Initiativei Ochelarilor 3D Full HD va fi initiata de la sfarsitul anului in curs. Pentru recunostarea mai facila a produselor 3D de tip activ, va fi utilizat un logo distinct.

Initiativa Ochelarilor 3D Full HD – formata in 2011 de Panasonic Corporation, Samsung Electronics, Sony Corporation si X6D Limited (XPAND 3D) — va propune un nou standard de tehnologie pentru ochelarii de consum 3D stereoscopici activi, cu scopul de a oferi utilizatorilor o calitate mai buna si mai convenienta a experientei de vizualizare 3D.

In aceste zile, Initiativei i s-au alaturat Royal Philips Electronics, Sharp Corporation, TCL Corporation si Toshiba Corporation.