04 ian. 2011 | 13:25

Sony iese din piata netbook-urilor, incet, dar cat de sigur?

ACTUALITATE
Sony iese din piata netbook-urilor, incet, dar cat de sigur?

Sony s-ar putea indeparta de segmentul netbook-urilor low-end odata cu introducerea noilor produse la CES 2011, maine, 5 ianuarie. Cel putin asa se zvoneste pe la targul de electronice de la Las Vegas.

Compania va folosi procesoarele AMD Fusion bazate pe platforma Brazos si va avea astfel sisteme mai scumpe, dar si mai rapide, cu suport video de 1080p. Din punct de vedere financiar, rezultatul nu va fi sub nivelul de 500 de dolari la raft.

Netbook-urile au cam inregistrat vanzari mici, avand in vedere ca lumea se indreapta tot mai mult catre sisteme mai mici si mai usoare, e drept, dar si mai performante, calitate ce intra automat in sfera laptopurilor. Prin urmare, diviziile de netbook-uri nu prea mai sunt profitabile.

Sony a ezitat sa se lanseze in piata tabletelor, ca alternativa la netbook-uri, declarand ca are nevoie de mai multe dovezi privind succesul iPad inainte de a se avanta in aceasta directie. Tabletele sunt mai profitabile, avand avantajul mai portabilitatii mai mari si autonomiei crescute a bateriei.

Oricum, o tableta Vaio prezentata saptamana aceasta in cadrul targului Consumer Electronics Show nu ar fi chiar o surpriza. Vedem maine.


Sursa: Electronista