11 ian. 2011 | 15:55

Skype a depasit un nou record

ACTUALITATE
Skype a depasit un nou record

Chiar daca FaceTime nu a facut asa de multe furori printre utilizatorii de iPhone, pasiunea pentru video chat este departe de a avea dimensiuni infime.

La sfarsitul lunii trecute, Skype a lansat ultima varianta a aplicatiei proprietare pentru iOS care vine cu mult ravnita functie de apel video, printre alte imbunatari. Nu stim daca aceasta functie este principalul “vinovat”, insa un lucru e sigur: acum cateva zile pe intreg mapamondul au fost logati simultan pe Skype nu mai putin de 27 milioane de utilizatori. Recordul precedent era sub 26 de milioane, diferenta care cu siguranta a fost generata de o schimbare majora in portofoliul Skype.

Daca ar fi sa mai mentionam cateva cifre la inventarul pe anul trecut, pe Skype s-au vorbit 102.5 miliarde de minute, dintre care 40% au fost video call. Aceasta stire are o valoare si mai mare mai ales daca luam in considerare cele aproximativ 24 ore de downtime la nivel global prin care a trecut serviciul acum cateva saptamani, cauzata de anumite aplicatii client pentru Windows. Nu putem decat sa asteptam lansarea noii versiuni de Skype cu suport video si pe Android pentru a vedea cum este spulberat din nou acest record.


Sursa: Gigaom