17 oct. 2011 | 11:38

Siri chiar se afla in beta – are probleme dincolo de granita SUA

ACTUALITATE
Siri chiar se afla in beta - are probleme dincolo de granita SUA

2suriinterntalfille399977

Chiar daca Apple a marcat Siri pe site-ul propriu ca aflandu-se in beta, deja au inceput sa apara nemultumiti care spun ca nu face ce trebuia sa faca. In particular, in afara Statelor Unite sunt probleme mari legate de raspunsuri la cele mai simple intrebari, chiar daca respectivele intrebari sunt in limba sa nativa engleza.

Practic, in aproape toate zonele globului, exceptand SUA, daca esti in cautarea unui bar sau vrei sa afli ora exacta, Siri raspunde sec :,,Nu am nici o idee..”. Astfel, indicatiile legate de localuri, de orientare, de trafic sau Wolfram Alpha toate sunt restrictionate la chestionari pe teritoriul SUA.

Daca accesati pagine de FAQ Siri de la Apple, ca un argument pentru problema descrisa mai sus, compania din Cupertino atrage atentia asupra stadiului Beta de dezvoltare si asupra faptului ca eficienta serviciului este legata de locatia in care va aflati.

Legat de data imbunatatirii serviciului, Apple a mentionat un vag 2012 pentru adaugarea suportului de limba japoneza, coreeana, chineza, italiana si spaniola, pe langa cele 3 deja existente: engleza, franceza, germana. Informatiile locale legate de harta si localuri din diverse colturi ale lumii vor fi implementate tot undeva in 2012.