18 aug. 2011 | 13:00

Servicii cloud pentru organizatii guvernamentale de la Amazon

ACTUALITATE
Servicii cloud pentru organizatii guvernamentale de la Amazon

amazon-web-services-govcloud-puts-federal-data-behind-remote-lo

Chiar daca mai multe surse au confirmat ca Guvernul American isi analizeaza optiunile in ceea ce inseamna serviciile de cloud computing, Amazon este printre primele companii hotarate sa ofere securitatea de care e nevoie pentru obtinerea unui astfel de contract.

Facand parte din portofoliul Amazon Web Services, noul serviciu AWS GovCloud se va adresa aproape exclusiv organizatiilor guvernamentale insa daca bugetul va permite puteti oricand sa apelati la astfel de servicii securizate.

Pentru a intelege mai bine ce inseamna o grija extrema pentru securitatea datelor utilizatorilor, ganditi-va ca se asigura compatibilitatea cu protocoale precum FISMA, FIPS 140-2 end point, SAS-70, ISO27001 iar controlul de securitate este creat in conformitate cu standardul PCI DSS Level 1. Pe langa toate acestea datele vor fi stocate in locatii fizice doar de pe teritoriul Americii pentru a putea fi supravegheata in deaproape.

Printre primii clienti ai acestui serviciu s-au inscris deja NASA JPL si organizatia US Recovery and Accountability Transparency Board, insa intr-un foarte scurt timp s-a ajuns deja la 100 de clienti incantati de serviciu.

Sursa: TechCrunch