15 apr. 2011 | 12:46

Senzorul viitorului: 12MP si 1080/60p

ACTUALITATE
Senzorul viitorului: 12MP si 1080/60p

componente, senzori, OmniVision, OV12825, backside illumination, lansare

OmniVision, compania din spatele capabilului senzor din iPhone 4 si nu numai, foloseste banii castigati din afaceri pentru cercetare intr-un mod extrem de eficient. Sub numele de OV12825, OmniVision a creat un nou senzor gata sa fie inclus in telefoanele si tabeletele din viitorul apropiat.

Capabil de fotografii cu iluminare din spate (backside illumination) la o rezolutie de 12 MP, la care se mai adauga si filmare 1080p cu 60 cadre pe secunda, o sa fie din ce in ce mai greu sa fiti motivat catre achizitia un aparat foto compact, daca veti putea genera astfel de continut cu telefonul mobil. Tinand cont ca, in ceea ce priveste conceptul de calitate a fotografiilor, multi inca mai prefera pozele RAW, noul senzor va salva fotografii fara nici un fel de problema, necompresate.

Pe langa un senzor capabil este nevoie si de un procesor la fel de capabil, insa, tinand cont de rapiditatea evolutiei procesoarelor mobile, un dual core la 1,2 s-ar putea sa fie suficient pentru a profita de noul monstru foto/video. Ca sa intareasca si mai mult conceptul de camera foto compacta decat de telefon care, intamplator, stie sa faca si poze, pe site-ul companiei, la specificatiile lui OV12825, sunt mentionate si aptitudinile de control automat al expunerii, balans automat de alb, filtru de banda automat, detectare automata a frecventei de lucru intre 50 si 60 Hz si calibrare automata a nivelului de negru.

Daca doriti sa implementati noul senzor in viitoarele proiecte nu trebuie sa lasati pentru el decat un spatiu egal cu suprafata de 8950 x 6990 microni.