22 iul. 2011 | 14:30

Sapphire Pure Platinum A75 – Noi placi de baza pentru APU-urile AMD

ACTUALITATE
Sapphire Pure Platinum A75 - Noi placi de baza pentru APU-urile AMD

„APU-urile AMD din seria A combină – pe un singur chip – un procesor Quad core, circuite de interfață echivalente unui Northbridge și un nucleu grafic DX11 la fel de performant cu o placă grafică pentru un desktop. Acesta încorporează de asemenea un UVD(video decodor universal) de generația 3-a, pentru decodarea accelerată a conținutului HD și Blu-ray, inclusiv suport 3D stereoscopic. Această serie APU împreună cu chipsetul A75, are suport nativ pentru cele mai noi standarde ale interfețelor, cum ar fi SATA 6G și USB 3.0 precum și USB 2.0 și PCI-Express Gen2, construind astfel o combinație puternică ce asigură toate caracteristicile necesare într-o platformă PC de top.

Sincer, abia astept sa fac un roundup cu cele mai noi placi de baza si cu platforma APU de la AMD. Pure Platinum A75 pare a fi o alegere buna, vom vedea daca va fi una dintre castigatoare. Suportul pentru memorie a fost extins la 32 GB maxim iar conectorul HDMI 1.4 permite distribuirea continutului 3D steroscopic pe orice varianta de display capabila.

Exista si o serie de noi unelte de monitorizare hardware și un soft dezvoltat de către SAPPHIRE pentru plăcile de bază numit TriXX, ce permit utilizatorilor să analizeze și să modifice o gamă de parametri de sistem optimizând performanțele APU-ului și chipsetului A75.