06 iun. 2011 | 17:55

Samsung vine cu alte serii de monitoare 3D

ACTUALITATE
Samsung vine cu alte serii de monitoare 3D

Monitoare peste monitoare, sa avem de unde alege nu? Samsung lanseaza o noua serie de monitoare 3D, noi specificatii, un design revolutionar, din nou… se pare ca 3D-ul a devenit un standard deja iar pentru producatorii de monitoare acesta este un must-have pe fiecare model nou lansat. Segmentul de consumer si low-end este din ce in ce mai neglijat din acest punct de vedere. Practic avem doua modele carora merita sa le acordam ceva atentie.

Seria CA550 si CA750 reprezinta diagonale de 23 si respectiv 27 inci, precum si o conectivitate foarte buna situata chiar in piciorul monitorului ce include porturi de USB, HDMI, si conector audio. Atat pentru varianta de 23 inci cat si pentru cea de 27 inci rezolutia nativa este de 1920×1080, un alt standard care sincer ma incanta mai mult.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/SamsungCA/|widht=480]

Seria TA9 pe de alta parte recunosc ca este una dintre cele mai bine dotate monitoare de care am auzit. Acestea dispun de asemenea de un panou FullHD precum si de un ecran 3D la 120 Hz. Avantajul unui astfel de monitor este in primul rand TV-tuner-ul DVB-T/T2/C compatibil cu mai multe standarde ce permite folosirea monitorului si ca televizor. TA9 are de asemenea posibilitatea de a se conecta la serviciul SmartTV prezentat acum cateva saptamani de catre producator ca fiind si oficial in Romania. Consumul de energie este de asemenea foarte redus datorita faptului ca panoul este iluminat cu tehnologia LED.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/SamsungTA/|width=480]

Un singur lucru ma depaseste de ce insista toate companiile cu nivelul asta de contrast dinamic (la Samsung se numeste MegaDCR) si care are niste cifre specificate de un milion la 1 sau 5 milioane la 1, nu prea intereseaza pe nimeni daca contrastul real masurat este in putine cazuri de 1500:1.