10 iun. 2011 | 17:50

Recapitulare de produse ASUS la Computex 2011

ACTUALITATE
Recapitulare de produse ASUS la Computex 2011

Produsele sunt multe, chiar foarte multe, in fiecare an producatorii incerca sa se intreaca in idei si concepte care mai de care mai inovatoare. ASUS reuseste aceasta performanta de cativa ani buni. Nu trebuie sa intelegeti gresit, „nu orice produs prezentat la Computex va fi si lansat pe piata sau va ajunge foarte repede si la noi in tara”, spune Francisc Kurko, Technical PR pentru ASUS si un vechi prieten. Ii dau dreptate 100%, am intalnit destule cazuri in care produsul care era chiar functional in cadrul targului nu a vazut niciodata lumina din hala de productie.

In alta ordine de idei, produsele le vom enumera mai jos si vom oferi si cateva detalii despre fiecare dintre ele.

ASUS UX (13 inci si 11.6 inci) – Concurentul direct pentru dimensiunile MacBook Air-ului cu o performanta superioara acestuia insa. Un model care a atras foarte mult atentia participantilor prin suita de materiale mai putin neobisnuite din care este realizat, mai exact vorbim de aluminiu polisat, ca in cazul lui NX90. Se vorbeste ca Intel ar fi lucrat impreuna cu ASUS pentru a crea un procesor cu minim 2 nuclee si Hyperthreading din seria Sandy Bridge, special pentru a fi inclus in acest laptop. Nu ar fi insa prima data cand Intel face asa ceva, nu?

Acesta este chiar unul din modelele despre care nu cunoastem detalii sigure cum ca ar fi si in productie.

Tehnologia Instant On care era precizata la acest model este una absolut revolutionara. Spre deosebire de alte laptopuri care nu opresc porturile de SATA, USB, Southbridge-ul atunci cand sunt trecute in stand-by acesta o face. Astfel laptopul este complet oprit iar cand este deschis display-ul regasesti toate aplicatiile asa cum le-ai lasat in doar cateva secunde.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/AsusUX/|height={500px}]

ASUS N5 – reprezinta un refresh al seriei binecunoscute intr-0 varietate de configuratii. De asemenea acesta va fi disponibil cu display-uri de 15 si 17 inci si promit sa aduca un plus semnificativ de performanta. Si acestea dispun de functia Instant On care am mentionat-o mai devreme, si apartinand unui segment premium detin si tehnologia de sunet Bang & Olufsen folosita de putin timp pe laptopurile ASUS.

ASUS X101 si 101H – surpriza vine din partea acestor doua modele. Daca va aduceti aminte compania a fost prima care a lansat pe piata o versiune comerciala a proiectului Intel Classmate PC si a denumit-o EeePC. Acum producatorul reinvie acest segment al netbook-urilor care in ultima vreme a beneficiat de configuratii din ce in ce mai puternice depasind chiar si un laptop obisnuit ca si pret.

cele doua versiuni X101 si 101H sunt bazate pe un nou procesor Atom de la Intel, vor fi distribuite in Romania cu varianta cu HDD si surpriza, vor fi disponibile la un pret aproximativ de 800900 de lei. Nu vom beneficia de licenta de Windows la aceste modele insa vestea buna este ca odata cu ele va fi distribuita si sistemul de operare la care lucreaza atat Intel cat si Nokia de atata vreme, Meego.

Alta categorie interesanta este cea a sistemelor All in One. In variante de 27 inci (cu un panou FullHD IPS/Touchscreen) si in variante de 22 si 24 inci cu un panou TN de aceasta data aceste sisteme au in vizor singurele produse de aces gen care au avut cat de cat succes si anume iMac-urile. In plus detin o configuratie mai puternica ce se preteaza chiar si pentru gaming si un panou touchscreen care poate fi de un real ajutor mai ales pentru cei mici care doresc sa invete sa foloseasca un calculator.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/AllinONe/|width=480]

Mai exista ce e drept o multime de alte produse interesante, insa prefer sa mai astept putin pana cand imi ajung pe mana pentru a le face un review complet. Vorbim aici de componente hardware. 😉