05 aug. 2011 | 16:31

Radeon HD 6950 vine si in „aroma” TOXIC de la Sapphire

ACTUALITATE
Radeon HD 6950 vine si in

Pentru cei care nu sunt la curent cu denumirea TOXIC, Sapphire a folosit-o pentru placile overclockate care au fost lansate pe parcursul timpului si care detineau pe langa frecvente mai mari la procesorul grafic si la memoria video si o cantitate mai mare de memorie. A venit timpul si pentru seria 6950 sa intre in aceasta categorie. Printre alte imbunatatiri aduse acestei placi se numara si un nou sistem de racire (nou pentru HD 6950) si anume Vapor Chamber, folosit de altfel si la modele mai vechi. Tehnologia ce sta in spatele acestui procedeu consta intr-un lichid introdus in baza de cupru a placii grafice care la temperaturi mai ridicate se vaporizeaza, transferand mai eficient caldura cipului grafic catre radiatorul placii video. De asemenea PCB-ul propriu cu VRM-uri  digitale performante sporeste eficienta placii prin reglarea voltajelor necesare functionarii. Pentru cipul grafic avem frecvente de 880 MHz si 1300 MHz la memoria grafica, memorie de 2 GB GDDR5.

Noul software pentru overclocking se numeste Sapphire TriXX si permite reglarea frecventelor si a voltajului direct din cadrul sistemului de operare.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/toxic6950/|width=480]