19 dec. 2011 | 10:10

Probleme cu multitouch-ul la Galaxy Nexus: se intampla de fiecare data

ACTUALITATE
Probleme cu multitouch-ul la Galaxy Nexus: se intampla de fiecare data

galaxy-nexusmultitouch

Dupa ce au incantat si dezamagit un numar destul de mare de utilizatori cu noul telefon Google, cei de la Samsung se pare ca au probleme considerabil mai mari cu terminalul Nexus. Mai precis, problema o intampina utilizatorii care vor sa profite de o functie de baza a unui smartphone de ultima generatie.

Daca tot ne-am obisnuit sa stam cu mai multe degete pe ecran si sa interactionam cu orice aplicatie, pe orice dispozitiv modern sensibil la atingere, cel mai nou Nexus se pare ca la exact acest capitol, de multitouch, scartaie. In urma unui set de plangeri pe forumul RootzWiki, pana si cei de la Engadget au confirmat problema ca fiind repetabil, usor de reprodus, si nu in ultimul rand extrem de grava.

Lasand la o parte faptul ca nu exita nici o solutie pentru problema, vom incerca sa descriem neajunsul aproape la fel de bine precum in clipul video de mai jos. Practic, in momentul in care intrati in orice joc complex, capabil multitouch, precum Gun Brothers sau Shadow Gun, zona din dreapta jos a ecranului v-a parasit in momentul in care, de exemplu un deget aparsat in zona opusa.

Solutia evidenta a fost inchiderea si deschiderea ecranului, indiferent de aplicatia in care va aflati, context in care, functia multitouch parca se reseateaza si devine functionala. Din pacate, situatia se repeta, iar multitouch-ul se pierde urmatoarea data cand intrati intr-un joc. Printre alte simptome, se pare ca bug-ul survine doar in mod de functionare landscape al terminalului.

Care este solutia permanenta? Sa asteptati aparitia un update de firmware pentru terminal, fiindca e mai probabil sa fie totusi o problema de software, nu de hardware.

Galaxy Nexus

Sa speram insa ca nu mai apar si alte probleme cu noul Galaxy Nexus. Daca va amintiti, in urma cu o luna am mai scris de o serie de probleme legate de controlul volumului. Cand vom pune mana pe telefon pentru teste, vom veni cu mai multe detalii.