03 mart. 2011 | 14:03

Olympus a luat rezistenta si mai in serios

ACTUALITATE
Olympus a luat rezistenta si mai in serios

Rezistenta pare sa fie noua atractie a producatorilor de camere foto. Iar rezistenta la strivire deja este proaspata cireasa de pe tort. Interesant! Dupa ce in urma cu o luna Pentax a anuntat modelul Optio WG-1, care suporta o greutate de pana la 100 de kilograme, noul inscris in “cursa” zdrobirii este aparatul Tough TG-810 al celor de la Olympus, cu o rezistenta similara.

Caracteristicile anti-acvatice, anti-soc, anti-inghet si anti-zgarieturi au ajuns probabil sa treaca aproape neobservate, chiar daca, din punctul meu de vedere, acestea sunt mult mai atractive. Ce-i drept, la cele 50 si ceva de kilograme ale mele mi-ar fi si greu sa o strivesc, desi, daca din greseala se aseaza colegul nostru de 120 kg, s-ar putea sa alerg dupa asemenea caracteristici. Oricum, stiu ca rezista la caderi de la inaltimi si de 2 metri, poate fi scufundata pana la 10m si are inclusiv manometru incorporat pentru a va asigura ca nu va scufundati prea mult, iar rezistenta la inghet duce pana la -10°C.

Camera are un sistem GPS cu trei-senzori si busola electronica, rezolutie 14 megapixeli si zoom optic superangular 5x, LCD HyperCrystal III de 3 inci, rezistent la stralucire, cu capabilitati HD, si este compatibila cu cardul Eye-Fi care permite transferarea automata, wireless, a imaginilor catre un site sau PC.

TG-810 este disponibila in argintiu si negru incepand cu luna aprilie 2011, la pretul de aproximativ 300 de euro.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Olympus SZ-30MR lansare/|height={500px}]


Olympus a mai anuntat doua camere foto, SZ-30MR si SZ-20. Nu au toata rezistenta TG-810, dar vin cu alte caracteristici utile.Dupa lansarea modelul SZ-10 in februarie, compactul cu zoom 18x, noua camera SZ-30MR aduce un zoom optic panoramic de 24x. Si inca ceva: poate inregistra simultan filme Full HD 1080p si fotografii de 16 megapixeli, iar Olympus sustine ca este chiar primul aparat foto din lume care poate face asta.

SZ-20 are un zoom ceva mai mic, 12.5x, dar aceeasi rezolutie de 16 MP si video Full HD, ecranul este de 3 inci, are ISO intre 80 si 3200, HDMI, iar acumulatorii pot fi incarcati prin USB.

SZ-30MR va exista doar in varianta de negru, iar SZ-20 in argintiu si negru, ambele incepand din aprilie 2011. Preturile vor fi de 330, respectiv 220 euro.