24 nov. 2011 | 13:25

O noua moda: Stick-uri USB modulare

ACTUALITATE
O noua moda: Stick-uri USB modulare

amoeba-usb-drive-concept

Am observat cu totii ca stick-urile de memorie au ajuns sa aiba forme din cele mai ciudate, culori aprinse, utilizari multiple si sa fie realizate din materiale inovative. Singura problema ramane insa capacitatea: cate date poti inregistra, in cat timp si pe cate stick-uri?

Din categoria conceptelor inovative face parte si ideea unui stick de memorie modular. Sub denumirea de Amoeba, designerul Hyunsoo Song ne propune un alt mod de a ne stoca si transporta fisierele.

Cum ar fi sa avem un stick compus din mai multe parti? Am putea impartasi doar anumite informatii prin simpla detasare a unei „parti” din stick. In felul asta ar fi posibil sa extindem capacitatea stick-ului fara sa fim nevoiti sa renuntam la cel pe care il avem deja. Mai mult, portul USB de care este atasat stick-ul nu ramane obstructionat, intrucat mufa de pe spatele dispozitivului ar putea facilita conexiunea intre computer si alt periferic.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Desi este momentan numai un concept, suntem convinsi ca acest nou format va reusi sa ajunga pe rafturile magazinelor intr-un orizont de timp nu foarte indepartat. Pana atunci nu ne ramane decat sa ne cumparam stick-uri mai mari si mai colorate de fiecare data cand avem nevoie de mai mult spatiu de stocare.

Sursa: Engadget