25 mai 2011 | 13:35

Minecraft pentru platfotrmele mobile, dar mai intai pe Xperia Play!

ACTUALITATE
Minecraft pentru platfotrmele mobile, dar mai intai pe Xperia Play!

Un reprezentant al studioului indepedent Mojang a confirmat faptul ca versiunea mobila a lui Minecraft va veni mai intai pe Xperia Play [review]. Jocul va avea suport pentru butoanele dedicate gamingului de pe telefonul celor de la Sony Ericsson si ca va fi o perioada exclusiv acestei platforme, inainte de a se raspandi si pe iOS sau Android. Versiunea mobila a jocului va primi aceeasi atentie pe care o primeste si cea de pe PC-uri, si va primi update-uri regulate in mod gratuit.

Initial, versiunea mobila a lui Minecraft era destinata platformei iOS, insa Sony a realizat probabil ca are nevoie de un anume joc pentru a putea scoate Xperia Play din anonimat. Avand in vedere libraria mica si nu foarte calitativa de jocuri pe care acest telefon o are in acest moment, un astfel de parteneriat ar putea ajuta vanzarile si suportul din partea altor dezvoltatori.

Minecraft Mobile va fi prezentat pentru prima data pe 7 iunie, in cadrul unui eveniment de la E3 organizat de Sony, unde toti cei care vor fi interesati vor putea juca aceasta versiune direct pe Xperia Play.