06 iun. 2011 | 12:15

Microsoft Wireless Desktop 2000: kit fara fir cu securitate AES

ACTUALITATE
Microsoft Wireless Desktop 2000: kit fara fir cu securitate AES

Chiar daca posibilitatea ca apasarile voastre de taste de la o tastatura wireless sa fie preluate de o alta persoana necesita studiu si echipamente, pentru situatiile in care vreti sa evitati orice astfel de posibilitate Microsoft a creat Wireless Desktop 2000. Integrand encripare AES (Advanced Encryption Standard) pe 128 biti pentru a va securiza traficul de la tastura si mouse la PC, acest kit reprezinta un mare pas inainte cand vine vorba de comunicatii fara fir.

Chiar daca pentru unele departamente guvernamentale aceasta functie are toate sansele sa fie un argument suficient, Wireless Desktop 2000 nu neglijeaza nici elementele de functionalitate sau confort. Mouse-ul din pachet este un Microsoft Wireless Mouse 2000 cu senzor Bluetrack, una dintre cele mai eficiente metode de inregistrare a miscarii mouse-ului pe o suprafata, cu buton dedicat pentru acces la Windows 7 Taskbar Favorites si cu o textura placuta pentru sustinerea mainii.

Tastatura vine cu un set complet de taste multimedia, un layout spatios si, de asemenea, o textura placuta la atingere pentru restpad. Tinand cont de pretul de achizitie de aproximativ 40$ acest kit ar putea fi o achizitie interesanta chiar daca nu sunteti innebunit dupa securitate.

Sursa: Microsoft Hardware Blog