13 apr. 2011 | 10:01

Microsoft la conferinta MIX11

ACTUALITATE
Microsoft la conferinta MIX11

IE 10 preview, IE10 preview, ie10, internet explorer 10

Si un ochi antrenat ar putea crede ca doar Apple incearca sa impinga in fata concurentei standardul HTML 5, eadevarat, dar realitatea este cu totul alta.

In aceste zile la Las Vegas, la doar cateva saptamani distanta de la lansarea Internet Explorer 9, acum Microsoft a lansat versiunea Platform Preview a viitorului Internet Explorer 10. Laudandu-se ca singura posibilitate de a experimenta continut HTML 5 nativ pe un PC este sa combini Windows 7 cu Internet Explorer 9, compania a insistat pe importanta adoptarii de noi standarde Web cat mai rapid, deoarece reprezinta cea mai eficienta metoda de a proapaga continut pe mai multe platforme simultan.

Printre standardele noi care vor fi integrate in IE10 se numara CSS Gradients si CSS3 Flexible Box Layout. Desi integrate in foarte multe aplicatii Web, Microsoft vrea sa fie inaintea valului cu noua versiune a browserului proprietar. Ca dovada, a lansat deja un site unde va puteti juca cu unele functii noi construite in jurul HTML5 si nu numai.

O alta inovatie majora care le-a scapat mai mult sau mai putin intentionat celor de la Microsoft este legata de sistemul de operare pe care a rulat intreaga demonstratie. O simpla privire in sectiunea de System Properties arata ca varianta respectiva de Windows rula de fapt pe un procesor ARM, ca cel gasit in iPad, de exemplu. Ramane sa vedem si niste date de lansare asociate cu aceste noutati.