05 mai 2011 | 16:35

Intel si tranzistoarele – acum si componentele mizeaza pe 3D!

ACTUALITATE
Intel si tranzistoarele - acum si componentele mizeaza pe 3D!

Avem de curand si tranzistoare 3D. Da, ma refer la acele componente electronice care motorizeaza absolut toate cipurile de siliciu, procesoarele sau cipurile grafice.

Tranzistoarele Tri-Gate, asa cum le numeste Intel, sunt programate sa intre in productia de masa la sfarsitul anului, fiind incluse in procesul de fabricatie pe 22 nanometri. Primul chipset care va beneficia de aceasta tehnologie va fi Ivy Bridge, care de asemenea va intra in productie la sfarsitul anului.

“Inginerii si oamenii de stiinta au reinventat tranzistorul, de aceasta data folosind cea de-a treia dimensiune”, a declarat Paul Otellini, presedinte si CEO al Intel. “Cu ajutorul noilor tranzistori vom dezvolta noi produse inovatoare si uimitoare, ducand Legea lui Moore catre noi domenii”.

Noul tranzistor promite asadar destul de multe, probabil vom vedea mai mult de 2 sau 4 nuclee pe un procesor de smartphone. Si, cine stie, probabil va lansa si Intel ceva telefoane, daca tot detin o astfel de tehnologie… Sau poate o vor face publica. (Glumeam. Sau nu…).