23 feb. 2011 | 11:05

Inca o tableta – Fujitsu incearca marea cu degetul

ACTUALITATE
Inca o tableta - Fujitsu incearca marea cu degetul

Chiar daca am fost bombardati cu concepte de tablete mai apropiate sau mai indepartate de realitate, Fujitsu inca nu-si facuse o aparitie impresionanta printre producatori.

Incercand sa creeze ceva deosebit, Fujitsu a evitat densitatea foarte mare de tablete cu Android si a apelat la sistemul de operare la celor de la Microsoft pentru notebook-uri si desktop-uri. Ca urmare, Windows 7 Profesional va rula pe tableta destinata segmentului business.

Fata de alte incercari de tablete cu Windows 7 care nu s-au comportat foarte bine, compania producatoare a apelat pentru propulsarea noului dispozitiv la procesorul Oak Trail al celor de la Intel. Procesorul impreuna cu un SSD de 32 sau 64GB si doua camere foto/video vor fi ascunse in spatele unui ecran de 10 inci LED sensibil la atingere. Tot la interior vor fi integrate un modul TPM, un slot pentru smart card, un USB si eventual un modul 3G (in varianta mai scumpa). Daca tot vorbim de business, nu putea sa lipseasca nici un cititor de amprente pe carcasa dispozitivului, element constientizat si de inginerii de la Fujitsu.

Daca tot cautati un element care sa scoata acest dispozitiv in fata concurentei, raspunsul este autonomia: 8 ore scrie in specificatii, insa va trebui sa vedem cu ochii nostri in aprilie daca este sau nu un mit. Oricum, prezentarea oficiala a tabletei Sylistic 550 va avea loc saptamana viitoare, la targul Cebit din Germania.


Sursa: PCworld