17 dec. 2011 | 11:30

IDC: iPad-ul inca se vinde incredibil de bine. E surprins cineva?

ACTUALITATE
IDC: iPad-ul inca se vinde incredibil de bine. E surprins cineva?

Daca tot se apropie de sfarsitul de an, e timpul inventarelor, iar cu aceasta ocazie IDC a dat publicitatii ultimele rezultatele legate de cercetarea comertului cu tablete.

Chiar daca iPad-ul detine 61,5% din piata, in scadere fata de 63,3% cat a avut trimestrul trecut, dubios e ca si vanzarile de tablete cu Android au scazut de la 33,2% la 32,4%. Motivul? HP TouchPad, tableta care de una singura detine 5% din piata datorita boom-ului de vanzare cu 100, respectiv 199$ de acum cateva luni, a ajuns in mainile a 903,354 utilizatori.

Din procentul tabletelor cu Android, Samsung e pe primul loc, cu 5,6% din totalul tabletelor comercializate, Barnes and Noble Nook Color e pe locul 2 cu 4,5 procente, in schimb de cei de la ASUS sunt pozitionati pe al 4-lea loc in piata cu un procent semnificativ de 4%.

In ceea ce priveste tabletele la modul general, acestea au inregistrat o crestere de 264% in acest an fata de aceeasi perioada a anului trecut. E-reader-ele, comercializate in numar de 6,5 milioane doar in ultimul trimestru, au inregistrat o crestere de 165,9% fata de anul trecut.

Voi ce v-ati luat anul asta?