13 sept. 2011 | 15:30

IBM Watson intra in activitate in domeniul sanatatii: diagnostic rapid cu 1000$

ACTUALITATE
IBM Watson intra in activitate in domeniul sanatatii: diagnostic rapid cu 1000$

ibms-watson-set-to-tackle-health-insurance-takes-diagnosis-foChiar daca supercomputerele rareori au ajus sa faca ceva util pentru oamenii obisnuitii, care nu-si petrec viata intr-un laborator, unul dintre „greii” creatiei de la IBM tocmai a intra in inventarul WellPoint Inc. pentru un scop cat se poate de nobil.

Watson de acum inainte, pe langa faptul ca va stoca un volum impresionant de baze de date, va agrega informatii din mai multe surse in intervale infime de timp pentru a genera un diagnostic rapid si o propunere de tratament cat se poate de reala si fiabila pentru un caz anume. Astfel in functie de trecutul medical al pacientului, de datele  cele mai recente introduse in sistem si de proprietatile tuturor medicamentelor introduse in sistem, Watson poate genera un sfat aproape perfect.

Chiar daca momentan vorbim si de multa teorie cand amintim acest sistem, compania WellPoint Inc. incepand cu anul urmator va folosi deja acest sistem, in scopul descris mai sus, in cateva centre media academice si in cate laboratoare de analiza pentru cancer.