09 sept. 2011 | 11:00

Google Music incearca sa muste un pic din marketul Apple cu o aplicatie web

ACTUALITATE
Google Music incearca sa muste un pic din marketul Apple cu o aplicatie web

google-music-beta-web-app-ios

Desi prea putini ne-am lamurit complet cu ideea de Cloud, Apple a facut o treaba foarte buna cu serviciile din propria iteratie a conceptului: iCloud. Google Music Beta a fost creat ca o alternativa la iTunes Match, serviciul de transcodare a tuturor melodiilor in cloud de la Apple.

Chiar daca este aproape imposibil ca in momentul in care se lanseaza oficial serviciul celor de la Google sa fie competitiv cu preturile practicate de Apple, tinand cont ca vorbim de o versiune mai putin performanta a conceptului de oglindire a intregii biblioteci de continut audio, gigantul in cautare tocmai a incercat sa prinda un pic din segmentul de piata a celor de la Apple.

Folosind o aplicatie extrem de simpla si de prietenoasa, care ruleaza in browser si este scrisa, desigur, in HTML5 pentru compatibilitate perfecta cu iDevice-urile, Google, in aceleasi stadiu beta, tocmai si-a dat drumul la aplicatia de auditie a melodiilor dumneavastra. Din testele celor de la Engadget aplicatia raspunde foarte bine cand vine vorba de cautarea numelui unui artist sau a unei melodii in baza de date cat si cand vine vorba de navigarea, pur si simplu, prin librarie.

In definitiv, chiar daca lucrurile se misca momentan impecabil, tinand cont ca vorbim de decizia urcarii pe internet a 20.000 de melodii, cei mai mult probabil ca vor apela la iTunes Match daca sunt posesori de dispozitive portabile Apple, utilizatorii cu Android vor ramane insa la iteratia respectivului serviciul pentru platforma software a companiei.

Am mentionat ca, din varii motive, Google tot nu vrea sa anunte un pret pentru acest serviciu?..

googlemusicbetaioshandson3