25 iul. 2011 | 11:00

Google achizitioneaza PittPatt

ACTUALITATE
Google achizitioneaza PittPatt

Banii celor de la Google pot cumpara multe, asa ca auzirea vestii ca gigantul online a cumparat inca o companie nu ne mai mira deloc. PittPatt, este numele celei mai noi achizitii a celor de la Google, o afacere fondata in Pittsburgh, de trei doctoranzi de la Universitatea Carnegie Mellon.

Compania, se ocupa cu aplicatii pentru detectarea si recunosasterea diverselor obiecte utilizand o tehnologie intitulata sugestiv „Computer Vision Technology„. Trecand peste aplicatiile evidente in recunoasterea fetelor umante din noua retea de socializare Google+, imbunatatirea serviciului de tagging pentru a recunoaste automat si alte lucruri (nu numai oameni) reprezinta un avans semnificativ in functionalitea acestui gen de servicii.

Luand in calcul varietatea ofertei actuale de aplicatii web oferite de Google nu ar fi o surpriza majora daca in urmatoarea perioada am intalni schimbari radicale in Picassa, YouTube sau chiar Google+. Acesta din urma are insa toate sansele sa devina unul din serviciile de top ale Google, intrucat eforturile companiei la ora actuala par sa se orienteze obsesiv catre realizarea unui concurent serios Facebook. Conform ultimelor statistici, exista in prezent 20 de milioane de utilizatori Google+ dupa mai putin de o luna de la lansare.