15 feb. 2011 | 16:35

Galaxy S WiFi 5.0 – un Galaxy S mai mare sau Galaxy Tab mai mic, fara telefon

ACTUALITATE
Galaxy S WiFi 5.0 – un Galaxy S mai mare sau Galaxy Tab mai mic, fara telefon

Chiar daca nu vorbim despre un concept nou,  pentru ca Galaxy S WiFi 5.0 este pentru Galaxy S [review] ce este iPod Touch-ul pentru iPhone [review iPhone 4], acest dispozitiv are sanse sa prinda destul de bine la public.

Intr-adevar, este mai mare decat Galaxy S, la 5 inci diagonala ecranului, de aici vine si 5.0 din titlu, insa, chiar daca este extrem de capabil pe partea de conectivitate fara fir, vine cu Wireless N, spatiul pentru SIM lipseste cu desavarsire.

Vine cu un procesor Hummingbird care ruleaza la 1 GHz, o rezolutie a ecranului de 800 x 480, o camera de 5 MP, iar autonomia gadget-ului este asigurata de o baterie de 2500 mAH. Pe partea de software, are Android 2.2 (upgradabil la Gingerbread 2.3), peste care este instalata interfata personalizata de catre Samsung (TouchWiz). Nu lipseste nici una dintre aplicatiile Google (YouTube, Gmail, Google Chat, etc.), dar mai ales nu lipseste accesul la Market.

Prima impresie a celor de la Engadget a fost aceea de combinatie dintre un Galaxy S si un Tab, cum era de altfel si de asteptat. Ecranul, fiind cea mai importanta caracteristica, este de calitate si are unghiuri foarte bune de vizibilitate. Tinand cont ca este un gadget din plastic, sentimentul creat de acesta este definitoriu pentru dispozitiv, iar la acest capitol Samsung nu a facut nici un compromis. Este evidenta calitatea constructiei, din pacate termenul de livrare nu este cunoscut decat pentru Coreea, luna aceasta. Noi, ceilalti, mai asteptam.