03 aug. 2011 | 02:32

Fusion se reflecta in vanzari, AMD se apropie de Intel la cota de piata

ACTUALITATE
Fusion se reflecta in vanzari, AMD se apropie de Intel la cota de piata

AMD vs. Intel, AMD Intel

Procentul de piata a celor de la AMD pare ca incepe sa arate un pic mai bine fata de ultimele luni sau ultimii ani, cel putin asa reiese dintr-o stire publicata de VentureBeat si preluata de Engadget.

Tinand cont ca vorbim de o piata cu o valoare actuala de 9,5 miliarde de dolari, iar efortul in cercetare este cu siguranta justificat atat in laboratoarele Intel, cat si in cele AMD, Intel pierde teren. Chiar daca la capitolul procesoare de servere Intel dicteaza cum evolutia, detinand 94,5% in timp ce AMD a scazut la 4,9%, in restul domeniilor AMD este pe o curba evident ascendenta.

In ultimul trimestru, ca sa fim mai precisi, din piata globala de procesoare Intel a detinut 79,3%, in scadere cu 1,5%, in timp ce AMD a adunat acel 1,5% si a ajuns sa detina 20,4% din piata.

Defalcand situatia pe sisteme portabile sau desktop, in prima categorie Intel a scazut la 84,4%, anterior avand mai mult cu 1,9%, in timp ce AMD a adunat cei aproape 2% pentru a sari la 15,2% din piate de procesoare din sisteme notebook.

In cazul desktop-urilor, AMD a ajuns la 28,9% din piata, in timp ce Intel, cu o scadere de 1,5 procente fata de trimestrul anterior, atinge 70,9%.

Sandy Bridge generatia a doua sa nu fie oare la fel de atractiv precum Fusion, pentru unii?