28 mai 2011 | 12:28

Fotografii de 200 megapixeli, aproape dintr-un foc

ACTUALITATE
Fotografii de 200 megapixeli, aproape dintr-un foc

Hasselblad H4D-200MS, Hasselblad, H4D-200MS

Sub numele de H4D-200MS, cei de la Hasselblad, una dintre companiile high-end din domeniul fotografiei digitale de care nu trebuie sa va simti prost ca nu ati auzit, a lansat o camera foto care poate crea fotografii la… 200 megaxpixeli. In cazul in care credeti ca am gresit numarul de zerouri este vorba despre doua sute, nu doua zeci de megapixeli, o cifra muuuult peste media dispozitivelor high-end obisnuite.

Chiar daca o astfel de imagine este obtinuta prin 4 fotografii succesive, produsul finit este obtinut la o singura apasare de buton, aparatul ocupandu-se de restul activitatii.

Hasselblad H4D-200MS, Hasselblad, H4D-200MSDaca aveti fostul model de varf al companiei, H4D, compania a initiat deja un program de upgrade, context in care puteti beneficia doar de schimbarea senzorului din aparat la pretul „chilipir” de 7.000 euro.

Daca aceasta suma nu vi se pare accesibila, merita sa retineti ca H4D-200MS are toate sansele sa intre in cartea recordurilor, aparatul putand fi achizitionat cu doar… 32.000 euro.

In cazul in care ideea de multishot va deranjeaza pentru a ajunge la o poze de 200 megapixeli, puteti face si un compromis la capitolul rezolutie, insa atunci nu veti realiza fotografii digitale decat la 50MP. Cam putin, nu?

Printre celelalte specificatii se numara un display cu diagonala de 3 inci, ultra-focus, Hasselblad Natural Color Solution, o solutie pentru racirea CCD-ului ce are ca scop un zgomot mult mai redus de imagine, si doua formate de fotografii: Hasselblad 3FR Raw sau DNG.