15 nov. 2011 | 19:51

Doua noi procesoare de la Intel – Entuziastii sunt din nou satisfacuti

ACTUALITATE
Doua noi procesoare de la Intel - Entuziastii sunt din nou satisfacuti

Acum, ca am mentionat chiar putin mai devreme de cateva placi de baza de ultima generatie create pentru niste procesoare destul de interesante, iata ca acele procesoare nu intarzie sa isi faca aparitia. Este vorba de Intel Core i7-3960X Extreme Edition si Intel Core i7-3930K, disponibile tot de azi. Acestea sunt primele procesoare din noua generatie Sandy Bridge, a doua (apropo, se pare ca am deprins si eu exprimarea cu „noua” platforma, desi noua platforma a fost lansata undeva la inceputul acestui an).

Ce aduc nou aceste procesoare? Doua nuclee fizice, alaturi de inca doua nuclee virtuale desigur, totalizand 6 core-uri fizice si 6 virtuale. Avand in vedere ca in aceasta luna se aniverseaza 40 de ani de la lansarea primului procesor Intel 4004, producatorul compara performanta noilor procesoare ca fiind echivalenta cu a 365.000 cipuri 4004. Procesoarele noi beneficiaza de un numar de aproape 2 miliarde de tranzistori si functioneaza cu controlerele de memorie Quad Channel.

Pentru ce am nevoie de atatea nuclee si atata performanta in desktop-ul de acasa? – probabil v-ati intrebat. Ei bine, nu aveti, doar daca faceti parte din trendul utilizatorilor ce achizitioneaza cele mai noi componente si cele mai performante sau sunteti un overclocker pasionat ori, a treia categorie, un editor video sau producator de materiale 3D.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Acestia sunt utilizatorii vizati de performanta noilor procesoare de la Intel.