08 mart. 2011 | 19:03

Display Samsung transparent cu putere de la soare [+VIDEO]

ACTUALITATE
Display Samsung transparent cu putere de la soare [+VIDEO]

Cum toti suntem incantati de ideea unui display transparent cum am vazut in Avatar sau de un panou care nu mai necesita alimentare de la priza, Samsung a decis sa ne potoleasca pofta pentru ambele concepte dintr-o singura lovitura.

La CeBIT, saptamana trecuta, compania a a prezentat un prototip cu diagonala de 46 inci (117,76 cm), capabil de o rezolutie Full HD care, pe langa abilitatea de afisa continut pe un panou semitransparent, isi ia energie electrica prin intermediul unor panouri solare. Sa nu va ganditi acum ca trebuie sa stati cu televizorul in soare, panourile folosite raspund la fel de bine si la lumina artificiala.

Chiar daca pare un episod dintr-un film SF, un purtator de cuvant al celor de la Samsung a asigurat privitorii ca tehnologia afisata in respectivul produs nu este asa departe de utilizatorii finali pe cat s-ar crede. Daca ati urmarit cu atentie si ati observat ca lipseste ceva pentru ca aceasta bucata de tehnologie sa fie folosita in urmatorul Minority Report, nu va faceti griji, Samsung a integrat si tehnologia multitouch capabila de a deosebi intre 10 degete care interactioneaza simultan cu suprafata panoului.

Nu mai ramane decat sa asteptati un produs pentru acasa si un pret pe care nu veti fi prea curand dispus sa il platiti pentru “tehnologia viitorului”.


Sursa: IT Pro portal