06 ian. 2011 | 11:45

„Creier” DLP HD pentru picoproiectoare

ACTUALITATE

Texas Instruments este unul din cele mai puternice branduri din domeniul proiectiei utilizand tehnologia DLP. In sine creator de chipset-uri sau tehnologii, TI lucreaza indeaproape cu companii precum Acer, Dell, LG, Optoma sau Viewsonic pentru a-si vedea creatiile si in produse pentru utilizatorul final.

Domeniul picoproiectoarelor nu este foarte avansat, mai ales in tara noastra, din doua motive: in primul rand pretul foarte mare, iar in al doilea rand calitatea indoielnica atat din punctul de vedere al rezolutiei, cat si al stralucirii materialului proiectat.

Prin acest nou chipset care poate cu mandrie titlul DLP Pico HD, Texas Instrument si-a propus sa schimbe perceptia asupra acestei clase de produse si sa demonstreze ca pana si un dispozitiv care iti incape in buzunar poate genera o imagine cu diagonala de pana la 100 inci. Chiar daca vorbim doar de o rezolutie HD Ready – WXGA asociata acestui chipset, aceasta este ideala atat pentru redarea de continut video cat si prezentari.

Daca ar fi sa nu avem incredere doar in cuvintele celor de la TI, atat ACER, LG cat si ViewSonic sau Optoma au reconfirmat calitatea acestui nou chipset si l-au definit ca fiind un candidat ideal pentru pico proiectoarele de noua generatie. Indiferent daca vorbim de proiectoare business sau pur si simplu de divertisment portabil, nimeni nu a manifestat vreo reticenta fata de cea mai noua creatie a celor de la Texat Instruments.

Printre primele dispozitive care vor include noul chipset se numara LG HW300T – care va incorpora si un TV Tuner, si ViewSonic PLED-W200. Ambele modele vor putea fi vazute in aceste zile la CES.