26 iun. 2011 | 10:00

Control de PC cu toata mana: Amenbo [+VIDEO]

ACTUALITATE
Control de PC cu toata mana: Amenbo [+VIDEO]

Mouse-ul, stiti bine, exista deja de mai bine de 20 de ani si totusi mai nimic nu s-a schimbat, doar cateva din cele 5 degete de la o mana sunt folosite pentru interactiunea cu un computer. O echipa de ingineri japonezi este de alta parere, ca facem risipa.

Amenbo

Compania Double Research and Development prezinta in aceste zile in tara de obarsie un dispozitiv intitulat Amenbo, care prin constructia sa ofera fiecarui deget propria zona de interactiune, asemanatoare unei franturi de touchpad.

Toate cele 5 paduri sunt legate la o baza compacta, care aluneca foarte usor pe orice suprafata. Pe langa faptul ca dispozitivul face o treaba foarte buna in a citi miscarile mainii, cu ajutorul Amenbounui senzor de presiune o informatie suplimentara este propagata catre ecran, astfel incat avem de-a face cu o recunoastere completa a mainii.

Chiar daca odata cu trecerea timpului se vor ivi probabil foarte multe scenarii de utilizare, momentan doar uneltele de tip 3D Cad pot folosi in mod util aceasta cantitate de informatie.

Un alt scenariu probabil este manipularea unei maini robotice virtuale, fiind si un exemplu foarte bun in ceea ce priveste functionalitatea dispozitivului.

Sursa: Engadget